kedd, november 13, 2007

Hiaklo oldala: GYÓGYMÓD

Hiaklo oldala: GYÓGYMÓD

Hiaklo oldala: Bűnbánat

Hiaklo oldala: Bűnbánat

Hiaklo oldala: Az életfeladat

Hiaklo oldala: Az életfeladat

2. A méregtelenítő kúra első lépései

"A halál a vastagbélben kezdődik" Talán nem is hallott még erről a témáról, hiszen ez jelenleg a legsötétebb titkok közé tartozik a fejlett világban. A Vegetarian Times-ban 1998 márciusi számában megjelent cikkből idézve: "Az udvarias társalgások témáinak listáján a beleink állapota valószínűleg a legutolsó helyen szerepel. Nézzünk szembe a tényekkel: az irritábilis bélszindróma, székrekedés, gázosodás, tasakgyulladás és vastagbélrák nem olyan témák, amelyekről szívesen beszélgetnénk. Mégis, ahogy a régi mondás tartja, a halál a vastagbélben kezdődik. Nem hiszi el? Kérdezze meg bármelyik halottkémet. A boncolások gyakran azt mutatják ki, hogy a vastagbél akár 80 százalékát is elzárhatják a salakanyagok." Ön is hasoló panaszokkal küszködik? Sűrűn székrekedésre, puffadásra és ételallergiára vagy hangulati ingadozás kínozza? IBS-t (Irritábilis Bél Szindróma) állapítottak meg önnél? Nem is gondolja mi mindent okozhat toxikus képződmény a belekben: · Gyomorfájást és · emésztési problémát, · székrekedést, · gázokat és puffadást, · fejfájást és · kimerültséget, · hízást és · nagy, kiálló hasat Ezek mellett esetleg:

  • Csillapíthatatlan éhségérzet
  • Bőrproblémák, kiütések, stb.
  • Fémíz-érzet a szájban
  • Aranyér
  • Candida-fertőzés
  • ... A listát csaknem végtelenségig folytathatnánk.
Nincs többé szükség arra, hogy magába fojtva tűrje tovább ezeket a fájdalmas és nagyon zavaró tüneteket, amennyiben kíváncsi arra, hogy miként okozza mindezt a szennyező anyagokkal teli szervezetünk és a méreganyagokkal telítődött vastagbelünk. Most, hogy már tisztáztuk, miért olyan életbevágóan fontos a szervezet rendszeres megtisztítása és méregtelenítése, azt is tudnunk kell, miként tehetjük ezt megfelelően.

1. Minek méregteleníteni?

A valódi gyógyászatban az egész embert gyógyítják holisztikus szemlélettel, nem különálló szerveket elkülönítve. Hangsúlyt kap az oki kezelés is és nem csak a tünetek megszüntetése. De addig nem kezelik a beteget, amíg nem méregtelenítik őt különböző módszerekkel. Amikor a szervezet megszabadul a toxinjaitól, a szükséges terápiák, eljárások, természetes gyógyszerek már hatékonyan segíthetnek a szervezet egyensúlyának helyreállításában akár testi akár lelki panaszról volt szó előtte. Saját méreganyagaink megszabadulásához, mi magunk is sokat tehetünk: mozgás, sport, szauna, nap és vízfürdők, életmód-váltás.. Ne feledkezzünk meg a lelki méregtelenítésről sem.

  • Stressz kezelése, a relaxáció, a negatív gondolatok felcserélése pozitív hozzáállásra, a harag, az indulatok elengedése, a szeretet és megbocsátás fontossága.

A „lelki” mérgeink akár fizikai méregként meg jelenhetnek szervezetünkben. Az elfojtott agresszió bizony megkövesedett epekövek képződését okozhatja.

Különböző természetes módszerek léteznek ezen problémák megszüntetésére. Kezdjük az alapoktól:

Mi a méreg? A mérgek a sejtek szaporodását, anyagcseréjét, alapműködését gátló anyagok. Adagjától, erősségétől függően hosszabb idő alatt funkcionális és organikus károsodásokat okoz.

Mik is a méreganyagok?

Lehet külsőleg bevitt, a környezet szennyezése által okozott méreganyagok, ill. a helytelen életmód következtében történő önmérgezés következménye.. A méregtelenítés az emberi szervezet megtisztítása a számára szennyező, káros, ártalmas anyagoktól, gondolatoktól. Eleink még betartva a böjtöket, anélkül, hogy tudatosak lettek volna salaktalanítás fontosságában és nem szennyezve a környezetüket, sokat tettek a testi és lelki egészségükért.

Környezetszennyezés okozta mérgek: A természet a legtökéletesebb újra hasznosítható, újra feldolgozó üzem. Mind az ami természetes anyagból van, nem tud eltűnni, se a semmiből keletkezni., csak átalakulni. Az ipari forradalom kezdetétől megindult a túltermelés, a föld ásványi anyagainak rabló, felelőtlen leépítése, feldolgozása. A kipufogógáz, a műanyagok, tisztítószerek, mosószerek kémiai előállítása, műtrágyák készítése s fokozott alkalmazása, kémiai gyógyszerek határtalan mértékű, felesleges termelése jellemző a mai korra.

Ezzel a nagymértékű, a természeti törvények elleni gazdálkodással, azaz annak lesújtó következményeivel nem tudott sem a természet, sem az ember megbirkózni, s az így keletkezett károk bizony igen sok esetben igen jelentős folyamatokat indítottak el.

Néhány megdöbbentő összehasonlító adat:

Több, mint 13 millió bejegyzett új kémiai szer van, ebből kb. 100 ezerrel kerülünk kapcsolatba, 90 % -ban táplálék útján. Az autósztrádák közelében lévő zöldségekben, pl.1 kg káposztában 8 mikro gramm benzyprent találtak, ez a mennyiség 600 db cigaretta elszívása után található meg a szervezetünkben. Életünk folyamán 50 kg szennyező anyag megy át a szervezetünkön, ebből kb. 25 kg rakódik le belső szerveinkben …máj, vese, csontok, ízületek, tüdő… A rákos betegségek gyakorisága a kémiai szennyeződés mértékével lineárisan emelkedik.

Szervezetünk minimum 70%-a víz, ezért szükségünk van napi 2-2,5 l tiszta vízre szervezetünk fenntartásához.

De csak a tiszta víz jó.

Milyen is a csapvizünk?

Mi magunk vagyunk azok, akik nap, mint nap tisztítószerrel, ételmaradékkal, nehézfémmel szennyezzük a szennyvízcsatornát, növeljük a mérgek és kórokozók számát.

A szennyvíz visszakerül a folyókba, még ha átmegy is a tisztításon.

A vezetékes vízzel szervezetünkbe radon, nehézfémek és sok kórokozó kerülhet. Minden vízvezetékcsőben más és más vegyi folyamat játszódik le.

  • Ólomcső: ólommérgezés (veszélyes idegméreg) Horganyzott acélcső: mérges nitrit

Alig van olyan víz, ami a kemikáliáktól mentes volna, ezek többsége is rákkeltő. Arzén, higany, fluorid, króm, szelén, kadmium fordulhat elő benne.

Túltrágyázott helyeken a magas nitrát tartalom miatt a talajvíz is nitrátos lesz.. Nálunk klórózzák a vizet, a fertőtlenítés következtében elpusztulhatnak a baktériumok, de a tetemeik a vízben találhatók , így a belőlük kikerülő szerves anyagoktól, esetleges bakteriális mérgektől nem véd a fertőtlenítő szer. A bekerülő hormonoktól sem vagyunk megvédve (hormonegyensúly elvesztése).

Az élelmiszerekbe bejutó növényvédőszerek közül, némelyik vegyület képes kölcsönhatásba lépni az endokrin (belső elválasztású.) mirigyekkel és azok hormonjaival. Blokkolják, vagy utánozzák a természetes úton termelődő hormonokat, felborítva a hormonegyensúlyt.

Amalgámprobléma

Az amalgám : higanytartalmánál fogva, elektrokémiai folyamatok révén, allergizáló tulajdonsága miatt károsítja a szervezetet. Az amalgám ezüst, réz, higany, cink, ón összetételű. A tömésből kioldódó higany méreg az élő szervezet számára. Lerakódhat a központi idegrendszerben, az endokrin mirigyekben, az agyban, májban, belekben. Az amalgám többi összetevője, ionos formában elvándorolhat, pl. a májba a réz, a csontokba, az ízületekbe , az inakba a cink.

Mit okozhat az amalgám?

Az alábbi tüneteket: állandó fáradtság, fejfájás, hasfájás, megfázásos betegségek, emlékezeti zavarok, depresszió, szédülés, allergiás megbetegedések, immunrendszer gyengülése, izomgyengeség, ízületi fájdalmak, szklerózis multiplex, látási zavarok, hallási problémák, daganatos megbetegedése. A méreganyagok származhatnak a szervezetből is

  • Emésztőrendszer túlzott mértékű táplálékbevitel, renyhe bélműködés, elégtelen emésztőnedv elválasztás, a bélnyálkahártya károsodása, máj, epe, hasnyálmirigy diszfunkciók, bélflóra egyensúlyának felborulása, helytelen rágás., erjedés, rothadás, kevés folyadékbevitel, rossz tartás, így rossz légzés, mozgásszegény életmód élelmiszer adalékok, tartósítószerek, állagjavítók, túlzott mértékű ásványianyag, nyomelem és vitaminbevitel.

Következményük:

érelmeszesedés, kötőszövet elsalakosodása, immunbetegségek, allergiák, anyagcserezavarok, izületi betegségek. (az izületi folyadékba kerülő méreganyagok roncsolják a porcokat, gyulladást váltanak ki) kőképződési hajlam, bőrbetegségek, köszvény... Az immunrendszer 70%-a a vastagbélben lakozik. A felszívódás a vékony és vastagbélben történik. Ha a belek gyulladásos állapotban vannak, ez jelentkezik a bőrön ekcéma, sömör formájában, energiahiányban, és a szervezet sorvadásában vagy esetleg túlsúlyban. Testünk fulladozni kezd a saját termékeiben és a toxinokban amelyeket a különféle elszaporodott, béltől idegen gombák, vírusok, mikróbák és baktériumok termelnek... Az immunrendszer és az egész szervezet működése érezhető ütéseket kap, amiből az egyik kiút a test egyensúlyának visszaállítása a belekben levő gyulladásos gócok eltávolításával.

A tüdő és a vastagbél egymással párban álló szervek és kölcsönösen együttműködnek. Ha problémáink vannak a vastagbélben és nem gyógyítjuk azokat, ez további problémákhoz vezethet a tüdő területén és viszont.

Egy szó mint száz, méregtelenítenünk kell kezdve a belekkel...

MÉREGTELENÍTÉSSEL A SOVÁNYODÁSÉRT

HALLGATLAK! ELOLVASOM ÉS VÁLASZOLOK, HA TUDOK! MÉREGTELENÍTÉS ALAPJAI A méregtelenítés és sejtjeink megújulására ... Jó lenne, ha – Önmagunk érdekében – elfogadnánk azt a tényt, miszerint:Pozitív vagy negatív gondolataink, hatással vannak sejtjeink működésére. Amikor sejtjeink elhalnak, eltűnnek a szervezetünkből, majd új sejtjeink megszületnek, próbáljuk meg szervezetünket pozitív gondolatokkal felvértezni. Ily módon minden új sejtünk a pozitív rezgésünk légkörében funkciónál, és idővel az egész lényünk újjá születik. Ezért fontos, hogy egy-egy intenzív "kúra" legalább egy hónspos legyen. De a test teljes átlalakulása több évet is igénybe vesz. A szervezeted folyamatosan megújul!

  • Hétévenként minden régi sejtünket új váltja fel. A testünket felépítő atomok 98%-a évente kicserélődik. A csontvázunk minden harmadik hónapban teljesen újjá alakul. A bőrünk öthetente cserélődik. A proteinek, testünkben hathavonta újjászületnek. Ötnaponta új nyálkahártyára teszünk szert a gyomorban, a nyálkahártya legbelső sejtjei pedig szinte percenként cserélődnek, miközben emésztünk.

Szervezetünket folyamatosan, hasonló összetett sorrendet követve kell tisztítanunk.

  • a vékony- és a vastagbelünket utána izületeinket májunkat és epehólyagunkat veséinket, majd nyirokrendszerünket érrendszerünket vérünket végül arc és homloküregünket ajánlatos a figyelem középpontjába állítani.

Ezen szervrendszerek méregtelenítése és időszakos karbantartása egyértelműen elfogadott és köztudott, de az arc és homloküregünk tisztítása azért is fontos, mert kedvenc négylábúink, és szárnyas barátaink, naponta olyan mennyiségű ürülékkel díszítik a várost. A betononról díszelegve kissé lassan kerül vissza a természet körforgásába, táptalajt adva nagyszámú, gombának, baktériumnak. Amelyek szárnyrakapva előszeretettel landolnak arc, orr és homloküregünkben, és ezeknél a nedves, meleg, nyirkos helyeknél, számukra nincs ideálisabb környezet. S ott tábort ütve, rögtön szaporodásnak is indulnak.

Az itt induló sorozatban ezekre a méregtelenítő kúrákra kaphatsz ötleteket, útmutatásokat!

Hiaklo oldala: Az egészséges párkapcsolatról

Hiaklo oldala: Az egészséges párkapcsolatról

Hiaklo oldala: A szavak ereje

Hiaklo oldala: A szavak ereje

Hiaklo oldala: Az életfeladat

Hiaklo oldala: Az életfeladat

Hiaklo oldala: GYÓGYMÓD

Hiaklo oldala: GYÓGYMÓD

Hiaklo oldala: Minek a naplóirás?

Hiaklo oldala: Minek a naplóirás?